Glimt fra hverdagen

Gensyn med Berlin

Berlin er en by som jeg gerne kommer tilbage til, igen og igen. Det var også lige det, der var tilfældet i denne uge – 2 dage fra søndag eftermiddag til tirsdag eftermiddag, blev det til. Ikke det bedste tidspunkt, hvis man ser på temperaturen, for det faldt selvfølgelig lige sammen med den hedebølge som netop i weekenden ramte store dele af Europa. Men skidt pyt, så gælder det bare om at drikke noget mere og passe på sig selv.

Søndag eftermiddag da vi ankom nåede temperaturen vist op i nærheden af 40 grader, sådan føltes det ihvertfald. Mega varmt….og endte også i et mega regnvejr med lyn og masser af bulder og brag. God måde at afslutte dagen på, når man befinder sig i tørvejr indenfor på et hotel.

Programmet både mandag og tirsdag formiddag/eftermiddag var fastlagt på forhånd, så der blev der ikke meget tid til sight-seeing. Men mandag aften gik turen til restaurant VOX i centrum af Berlin, hvor vi først fik serveret et glas champagne – perfekt på en lun sommeraften.

Placeret ved bordet var der fuldt udsyn til kokkenes arbejde i køkkenet, hvor der med hyppige mellemrum blev flamberet mad med meterhøje flammer – desværre nåede jeg ingen af gangene at få taget et billede.

Men jeg fik taget billeder af den lækre mad som vi fik serveret, meget lækker mad. På den ene side traditionelle retter men krydret med utraditionelt tilbehør som kartoffelmos med trøffelpure og noget skum af en art. Desserten bestod af en brownie med hasselnødde mousse, pære sorbet og råsyltede pærer – det smagte bare så godt.

Efter aftensmaden gik turen til fods til Brandenburger Tor, som så imponerende ud med lys på. En god aften blev selvfølgelig afsluttet med hyggelig gåtur i Berlins gader, i behagelige aftentemperaturer.

Forhåbentlig kommer jeg snart forbi igen……

Potzdamer Platz1Potsdamer Platz

Brandeburger TorBrandenburger Tor by night – flot med lys på

s bahn skilt

VOX1Åbent køkken på restaurant VOX

VOX2

VOX3

VOX4