Italiensk marmorkage
Så blev der bagt kage, en italiensk version af den danske klassiker – marmorkage. Det var mandens forslag, efter at jeg havde efterspurgt eventuelle ønsker til hvilken kage det skulle være. Forslaget blev hurtigt accepteret for det er ikke så tit at jeg bager sandkage.
Marmorkagen kan jeg huske fra min barndom, den blev altid bagt hos min farmor og efterfølgende begyndte jeg selv at bage den – det kom sådan helt af sig selv. For mig betyder en marmorkage noget trygt og hyggeligt fra min barndom, og får mig til at tænke på min farmor som desværre ikke lever mere.
Det er i bund og grund en helt almindelig sandkage hvor dejen deles op i to portioner – den ene forbliver som den er og den anden blandes med kakao – for at opnå den mørke farve.
En super enkel kage som det ikke tager lang tid at tilberede, så der er ingen grund til ikke tage sig tid til at bage en kage – det smager bare meget bedre.
Her har jeg lavet marmorkagen i en italiensk version, den er væsentlig lettere end den danske version men smager stadig som en klassisk marmorkage.
Italiensk marmorkage
Ingredienser
- 350 gr hvedemel
- 300 gr sukker
- 200 gr smør
- 40 gr kakao
- 2 dl mælk
- 3 æg
- 1 citron
- 2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Bland smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et efter et, og rør godt imellem hver.
- Tilsæt melet, gerne i mindre portioner skiftevis med 1 dl mælk og citronsaft. Rør godt sammen.
- Til sidst tilsættes bagepulveret, og det hele blandes godt sammen. Del dejen i 2 portioner i hver sin skål. Den ene portion sætte stil side til senere, i den anden fordeles kakaopulver og dl mælk, bland godt sammen så al kakao er vend godt rundt i dejen.
- I en smurt randform, fordeles først halvdelen af den lyse dej, herefter kakaodejen og til sidst resten af den lyse dej.
- Sæt kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 45-50 minutter, indtil kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle og vend den forsigtigt ud af formen på et stort fad. Hvis du har lyst kan du pynte den med glasur eller smeltet chokolade.
- Som det nok ses af billederne, havde jeg lidt problemer med at få kagen ud af formen – den sad lidt fast i kanten. Så husk at smøre formen grundigt, det er så ærgeligt at stå med en kage som går i stykker fordi den ikke vil ud af formen.