Muffins med rabarber og marcipan
Sommer og rabarber hænger sammen, allerede lige så snart det begynder at blive lidt lunt udenfor så stikker rabarberne deres bladstængler op af jorden. Herefter går det bare hurtigt, og snart vælter det op med de sprøde røde rabarber.
Flotte er de også at se på, når de står der med deres enorme blade. Fordelen ved rabarberplanten er at jo oftere man høster af rabarber, jo mere kommer der igen. Så det er bare med at høste de røde stilke, for det giver dig mulighed for jævnt henover sommeren at kunne have et lager parat ude i haven.
En klassiker hos os er, at bage muffins med rabarber og marcipan, blandt andet fordi de to passer rigtig godt sammen og giver en mere sprød top. Hvis du ikke har friske rabarber, kan du godt bruge rabarber fra fryseren, de skal bare lige dryppe godt af inden de kommes i dejen.
Ingredienser til 18 muffins:
4 stilke tynde rabarber
150 gr marcipan
2 æg
225 gr hvedemel
100 gr sukker
1 dl mælk
100 ml flydende smør
2 tsk bagepulver
Pisk æggene sammen med sukker, til det er luftigt og lyst. Tilsæt flydende smør, skiftevis med mælk og hvedemel.
Snit rabarber i stykker på 1 cm, og hak marcipan i små stykker. Fordel rabraber og marcipan i dejen sammen med bagepulver, vend forsigtigt rundt.
Fordel dejen i muffinsformene, så de er ca. 2/3 fyldte.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, og til toppen har fået en gylden farve.