Muffins med ribs og kokos
Inden årets bær- og frugtsæson for alvor står for døren, skal der ryddet lidt ud i fryseren, og de ribs som jeg havde liggende fra sidste år skulle da også bruges inden jeg igen kan fylde fryseren op med solmodne bær.
Ofte bruger jeg ribs sammen med hindbær i en marmelade, eller som smagsgiver i en rødgrød – men hvorfor ikke prøve at bruge dem i en sommerlig muffin. Hvilket virkede rigtig godt sammen med den friskost med kokos som alligevel stod i køleskabet – det gav lige den rette kombination, og modspil til ribs’ene.
Ribs’ene kom jeg i dejen fra fryseren, de havde måske lige fået lov til at ligge på køkkenbordet i den tid som det tog mig at piske de øvrige ingredienser sammen. Hvilket gjorde at det var muligt, at få ribs’ene ud af posen i løsvægt og ikke som en stor dybfrossen klump.
Muffins med ribs og kokos
Ingredienser
- 250 gr friske ribs (frosne kan også bruges)
- 1 æg
- 50 ml flydende stegemargarine
- 175 gr flødeost med kokos (eller en almindelig flødeost og 50 gr kokos)
- 0,5 dl mælk
- 250 gr hvedemel
- 120 gr sukker
- 1,5 tsk vanillesukker
- 1,5 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Skyl ribs, og brug evt. en gaffel til at få ribs'ene af stilkene. Sørg for at ribs'ene er dryppet godt af i en si.
- Bland vanillesukker i sukkeret, og pisk sammen med ægget til en tyk og cremet konsistens. Tilsæt friskost, mælk og stegemargarine og rør godt sammen.
- Vend bagepulver i melet og kom det i dejen lidt efter lidt. Til sidst vendes ribs forsigtigt i dejen.
- Brug to spiseskeer til at fordele dejen i muffinsforme, formene skal være ca. 3/4 fyldte med dej.
- Bages i ovnen ved 180 grader i 20-25 grader, til de er gennembagte og har fået en sprød top.