Pæretærte med Nutella
Fornylig købte vi en stor bakke friske Conference pærer, de så fristende ud og så smager de godt. Udover at smage dejligt som de er, så er pærer også rigtig gode i en tærte.
Jeg har i mange år haft en yndlingsopskrift som er supernem, og som har været en favorit her i hjemmet. Det har dog været noget tid siden at jeg har bagt pæretærten, så hvorfor ikke benytte denne anledning til at bage en tærte – måske også efter at manden efterspurgte den lækre pæretærte som jeg havde bagt tidligere….
Jeg har tidligere varieret den omtalte tærte-opskrift med marcipan indeni pærerne, men med Nutella i huset så kunne det også indgå som fyld i de halverede pærer. Nutella’en fungerer fint sammen med de bagte pærer og giver en god smagskombination uden at være overdøvende.
Pæretærte med Nutella
Ingredienser
- 130 gr smør
- 1 æg
- 240 gr hvedemel
- 1,5 dl sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 4 friske, faste pærer
- 8 tsk Nutella
- Vand og perlesukker til pynt
Sådan gør du
- Hak smørret i melet, til det ligner groft revet ost. Kom herefter sukker og vanillesukker i smørret, og bland det godt sammen.
Dejen skal være fast uden at klistre. - Lad dejen ligge i køleskabet eller andet koldt sted i ca. 1 time. Smør tærteformen.
- Del dejen i 2 lige store portioner, og rul dem ud så den ene er lidt større end tærteformen og den anden passer til tærteformens størrelse. Læg den største portion i bunden af tærteformen så den går op langs kanten, og brug en gaffel til at prikke bunden med.
- Pærerne skylles, og halveres hvorefter kernehuset tages ud. I hullet efter kernehuset, lægges en teske Nutella, og de halve pærer fordeles nu på tærtebunden med den buede side opad.
- Læg den anden tærtedej henover pærerne og sørg for at der ikke er huller i dejen. Tryk den godt sammen i kanten, så den ikke trækker sig sammen.
- Pensl toppen af tærten med vand og drys perlesukker henover.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 35 – 40 minutter.
Serveres med kold flødeskum eller vanilleis.