Mig og min computer

Gratis eller købt tema til WordPress

Når du har besluttet dig for at starte din egen blog, og nu har installeret blog’en på din egen server eller har startet en hosted blog på WordPress.com, skal du have valgt et design eller et tema for din blogs udseende. Det vil sige, at du skal beslutte dig for hvordan din blog skal se ud, den skal gerne passe til dig som person, blandt andet hvordan skal tingene på hjemmesiden være sat op når de besøgende lander på siden.

Det kan tage ret lang tid, at finde ud af en blogs rigtige eller rette udseende, for udover at afspejle bloggeren bag så skal den også være nem at finde rundt på for de besøgende. Derudover skal den heller ikke være kedelig, for så gider dine besøgende ikke komme igen.

Det kan derfor godt et svært valg, at skulle vælge et tema – for der findes utrolig mange flotte temaer på nettet. Nogle af dem er gratis mens andre koster et symbolsk beløb, som oftest er til at betale – gerne i størrelsesordenen 50 – 75 euro.

Kendetegnet for mange gratis temaer, så indeholder de ikke så mange funktionaliteter i forhold til betalingstemaer, som ofte lige indeholder lidt mere funktionalitet og er lidt mere avancerede.

Det skal dog samtidig siges, at de fleste gratis temaer er rigtig flotte og supergode – det afhænger helt af hvor avanceret du ønsker din blogs udtryk skal være. For mange nye bloggere, er et gratis tema helt fint indtil du begynder at være mere fortrolig med det at blogge og har helt afklaret hvor du vil hen med din blog.

Da jeg startede med at blogge, brugte jeg flere gratis temaer. Det er nemmere at udskifte et gratis tema, hvis du gerne vil have et nyt og anderledes udseende på din blog.

Nogle af de ting som du bør overveje når du skal vælge tema til din blog:

  • farvevalg/kombination
  • skrifttype, skriftstørrelse mv.
  • brug af billeder, sliders mv.
  • vil du bruge reklamer
  • sidebar i venstre eller højre side
  • hvilken type af information vil du have på din blog

Du kan søge på tema og WordPress på Google, her får du et udvalg af sider som tilbyder temaer til WordPress – både gratis og dem som du kan købe.

Der findes forskellige hjemmesider som tilbyder et stort udvalg af temaer til WordPress:

https://wordpress.org/themes/ (gratis templates)

http://www.themeforest.net/ (købe-templates)

https://www.templatemonster.com/wordpress-themes.php (købe-templates)