Udgivet i Mad & Opskrifter d.
17. marts 2018

Nutellasnegle

Efter at jeg for nylig bagte kanelsnegle for første gang, har jeg fået blod på tanden og begyndt at tænke på hvilke muligheder der er for at lave andre varianter med andet fyld. En af de ting som jeg hurtigt kom til at tænke på var Nutella – mon ikke den cremede hasselnødde creme ville passe perfekt i en bagt snegl.

Det skulle da i hvert fald prøves, hvis ikke de blev gode så var det da prøvet. Men de blev bare rigtig gode, dejen er blød og luftig, og Nutella’en giver en god og kraftig smag. Sørg for at holde øje med sneglene mens de bager så at de ikke får for meget varme, da Nutella’en derved kan blive for tør og blive kornet.

 

 

Nutellasnegle

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

  • 25 gr gær
  • 1,5 dl mælk
  • 75 gr smør
  • 1 æg
  • 50 gr sukker
  • 350 gr hvedemel
  • 1/2 spsk kardemomme
  • 5 spsk Nutella
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Lun mælken, og lad smørret smelte heri. Herefter smuldres gæren i den lune mælkeblanding.

  2. Nu tilsættes æg, sukker, kardemomme og melet, rør godt sammen til det har en smidig og let klistret konsistens.

  3. Dejen stilles tildækket på et lunt sted i ca. 60 minutter.

  4. Herefter rulles dejen ud i et rektangel på ca. 1 cm's tykkelse. Smør Nutella'en ud på dejen i et ensartet lag. Rul herefter dejen sammen på den lange led, sørg for at rulle stramt.

  5. Skær dejen i skiver på ca. 2 cm's bredde, læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Giv sneglene et let let tryk.

  6. Lad sneglene hæve tildækket i ca. 45 minutter.

  7. Pensl sneglene med det sammenpiskede æg, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 12 - 15 minutter.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar