Hjemmelavede pizzasnegle
Idag er der blevet slappet af og hygget, og hvad bedre end at sætte tænderne i lunt hjemmebag….ja, det blev lune, friskbagte pizzasnegle.
Da menuen alligevel stod på lasagne til aftensmad og kødsovsen havde stået på komfuret og snurret i et par timer, var det jo nærliggende at bruge noget af kødsaucen til pizzasneglene.
Så hermed så gjort, og der er stadig nok pizzasnegle tilbage så de kan blive lunet som godt tilbehør til aftensmaden i morgen. Det bliver ihvertfald ikke sidste gang at jeg laver pizzasnegle med kødsovs.
Opskriften rækker til ca. 20 snegle
Ingredienser:
500 gr italiensk hvedemel type 00
25 gr frisk gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 dl lunkent vand
4 spsk olie
Portion kødsovs
Revet ost
Opskriften har jeg fundet på foodfanatic’s blog og jeg valgte at bruge italiensk mel istedetfor.
Alle ingredienserne kom jeg i min bagemaskine på programmet dej, som tager ca. 1,5 time om at ælte og lade dejen hæve. Ud kom en let og dejlig elastisk dej, som lige blev æltet let sammen med lidt mel for at kunne blive rullet ud..
På det meldryssede køkkenbord blev dejen herefter rullet ud, så den stadig havde en pæn tykkelse. Kødsovs og revet ost fordelt henover og dejen blev rullet sammen på den lange led.
Rullen blev skåret i 1,5 cm tykke skiver, som blev lagt på en bageplade med bagepapir.
Pizzasneglene blev bagt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.