Appelsin muffins
Det er altid dejligt med hjemmebag, det smager bare bedre – men ind imellem er der bare ikke tid til lige at få bagt den chokoladekage eller roulade som den søde tand lige har lyst til. Så er det godt at det er hurtigt og nemt at bage muffins, og ja egentlig tager det lige så lang tid som at bage en hel kage men det er nemmere at lave en mindre portion og dermed få færre små kager ud af det. Og så er det en god undskyldning for at bage nogle nye muffins med andet fyld, det er jeg nemlig god til, når jeg kommer på nyt fyld som kan afprøves i en portion muffins.
Jeg har tidligere her på bloggen, skrevet opskrifter på muffins med hvid chokolade og hindbær, eller med marcipan og hindbær, der kommer hele tiden nye ideer til – men det er ikke altid at opskriften og billede når hertil.
Det lykkedes dog for disse muffins med appelsin, der lå en håndfuld appelsiner tilbage i frugtskålen i køkkenet og de måtte jo kunne bruges til noget kage. For mange år siden bagte jeg ofte en sandkage med appelsinsaft og revet appelsinskal, så det var den opskrift som blev omdannet til en muffins-opskrift. Resultatet blev nogle luftige og friske muffins.
Næste gang, jeg bager dem vil jeg overveje at lave en citroncreme til at sprøjte ovenpå, a la cupcake-style.
Ingredienser til 12 muffins:
2 æg
2 store, vaskede appelsiner
100 ml flydende stegemargarine
100 gr hvedemel
50 gr sukker
1 tsk bagepulver
Pisk æggene sammen med sukker til en tyk og luftig hvid creme. Tilsæt flydende stegemargarine, hvedemel, fintrevet appelsinskal og saften af de to appelsiner.
Pisk det hele godt sammen med en elpisker, og tilsæt bagepulver. Når bagepulveret er blandet godt ind i dejen, fordeles den med 2 skeer i de 12 forme.
Bages midt i ovnen ved 170 grader i 15-18 minutter.