Et æg og en fjer
Vi ved alle at æg kommer fra hønsene, det er der ikke den store hokus-pokus omkring og det er da også en del af naturen at der ofte kan sidde lidt snavs på æggene – sådan er naturen nu engang bare.
I mange lande opbevares æggene ved stue-temperatur og når du køber æggene så kan du sagtens opleve at der sidder lidt snavs og måske ofte et lille dun. Da jeg fornylig købte en bakke med 12 æg i et udenlandsk supermarked, sad der et fint lille dun på 2 af æggene og en lille smule skidt på et æg. Et minde om hvor vores æg i virkeligheden kommer fra.
Hvorfor skal æggene i Danmark nærmest være klinisk rensede inden de må sælges til kunderne ude i butikkerne ? Der må ikke den mindste antydning af skidt eller natur på de æg som forbrugerne ser. Det eneste sted, hvor du køber naturen med er når du køber dine æg direkte på gården eller hos den lille lokale købmand som lige har fået æggene bragt fra hønseriet.
Et æg er en del af naturen, hvorfor må de danske forbrugere ikke se det ?