I haven

Haven lige nu

Selvom vejret absolut ikke viser sig fra sin bedste side, så er der gang i haven og den viser sig i hvertfald fra sin bedste side. Græsplænen er nyslået på den ene side af huset – vejrudsigten gjorde det ikke lige muligt at fortsætte. Hortensia-bedene kunne godt trænge til at blive luget men vejret er da simpelthen for koldt og vådt i øjeblikket, så håber at det snart bliver noget lunere – det er svært at luge med flere par handsker på bare for at holde varmen.

Bærbuskene som består af flere varianter af ribs, blomstrer i forskellige farver – pink, gul og en lidt bleg grønlig. Blodribsen har de fineste pinkblomster, og der er bare mange af dem, så krydser fingre for at de bliver til masser af ribs. De gyldne ribs blomstrer med flotte og markant gule blomster, mens den sidste ribsvariant har nogle blege blomster – tror måske at det er Jostabær, sidste år gav de ikke så meget så håber på bedre høst i år.

Rabarberne trodser vejret og vokser flittigt, der er 3 forskellige sorter så de kan supplere hinanden og give lækre rabarber til hele sæsonen.

Vores japanske kvædebusk er virkelig livet op efter at den blev befriet fra alt det ukrudt som husets tidligere beboer bare havde ladet gro uhæmmet. De store højrøde blomster ser bare så flotte ud og er en farvebombe midt i alt det grønne.

Hindbærbuskene har jeg måtte sætte hegn omkring, dyrene – enten harerne eller rådyrene, blev lige lidt for glade for de små friske nye grønne skud, så skuddene forsvandt på sporløs vis i løbet af natten. Så nu er der sat en stopper for det, ved at de har fået hønsenet omkring – det kan forhåbentlig give dem fred til at kunne udvikle sig. Det gælder heldigvis ikke for stikkelsbærrene, her gør tornene det noget nemmere og skuddene er åbenbart ikke så appetitlige som snacks – de får i hvert fald lov til at blive.

Blodribs i blomst
Rabarberne gror, desværre gør græsset og ukrudtet det også
Ribsene blomstrer