Glimt fra hverdagen

Filmanmeldelse: Kollision

Endnu en flot dansk film – den kan absolut anbefales. Vi havde herhjemme luftet tanken om vi skulle se filmen eller ej, for med de forklip som vi havde set så virkede den måske lidt for sødsuppe-agtig. Anmeldelserne var da også delte – de professionelle synes at der var for meget følelsesmæssigt drama, men biografgængerne var begejstrede. Med det udgangspunkt tog vi i biografen med et åbent sind og parat til at se film.

Og nej, der var ikke for meget følelsesmæssigt – ja der var i den grad følelser på spil, men det hang sammen og gav mening. Fint spillet af Cecilie Stenspil og Nikolaj Lie Kaas som i starten af filmen mister deres søn, herefter følger vi deres sorg over det pludselig tab af sønnen, samt den efterfølgende skilsmisse. Og midt i det hele står parrets datter, som nu er splittet mellem forældrene, samtidig med at hun også selv skal bearbejde at have mistet sin storebror.

Jeg har ikke set Avaz-brødrenes tidligere film – har kun hørt dem omtalt, så derfor var der ingen forventninger eller lignende til filmen. En film som fortalte en historie om en familie, som på tragisk vis bliver kastet ud på ukendt grund og må finde ud af hvordan de kan komme igennem som familie.

Og ja, der er mange skæbner som kommer på banen i løbet af filmen som blandt andet sorg, skilsmisse og PTSD. Men er det ikke en meget god afspejling af nutidens samfund, hvor dette er blevet en del af hverdagen i mange familier.

Så en god film, med et bredt spekter af store og kendte danske skuespillere.