I køkkenet

Hjemmelavede mueslibar’er

Jeg har ind imellem købt mueslibarer i butikkerne, det er rart at have lidt klar når den lille sult lige skal stilles sidst på eftermiddagen.

Desværre synes jeg at de er lidt smådyre og at de ofte er for søde – det kan være svært at gennemskue hvor meget sukker de egentlig indeholder, derfor ville jeg gerne selv prøve om det ikke var muligt at lave dem selv. I bund og grund er det ligesom at lave muesli, her skal de bare bages så de bliver faste og kan spises som de er.

Det var derfor let eksperimenterende da jeg gik i gang med at lave mueslibar’erne, heldigvis var der et godt udvalg af kerner, rosiner mv. i køkkenet så det var bare at kaste mig ud i det. Næste gang vil jeg nok tilsætte lidt mere tørret frugt, for eksempel tørrede tranebær, tørrede abrikoser og måske græskarkerner. Men det er jo noget som kan ændres fra gang til gang, og efter smag. 

Hjemmelavede mueslibarer

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Snack

Ingredienser
  

  • 150 gr havregryn
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk brun farin
  • 3 spsk flydende stegemargarine
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk kokos
  • 3 spsk rosiner
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 spsk hakkede mandler
  • 1 tsk stødt kanel

Sådan gør du
 

  • Bland honning med stegemargarine, brun farin, og kom de øvrige ingredienser i blandingen.
  • Vend det hele godt sammen, fordel massen i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bages i ovnen i 25 - 30 minutter ved 170 grader.
  • Tag ud af ovnen, lad køle let og skær i aflange stykker - afhængig hvor store du vil have dem. Lad dem køle helt af og opbevar dem i en tætsluttende dåse.