Sandwich med spejlæg
En improviseret aftensmad på en aften hvor appetitten ikke var på det store, så det var at gå på opdagelse i køkkenet for at se hvad var af muligheder. Da der var brød i brødkassen, var det derfor oplagt med en sandwich og tanken faldt da også hurtigt på de økologiske æg som stod i køleskabet.
Så langt så godt, hvad kunne der så ellers komme i en sandwich – og så faldt valget på en pakke Prosciutto crudo som ville passe perfekt ind. Resultatet blev en lækker sandwich med hvad der lige var i køkkenet – det er samtidig en sandwich som kan varieres eftr smag og hvad køkkenet har at byde på.
Skinken kunne sagtens skiftes ud med Prosciutto Cotto, en god krydret salami eller alternativt en rest kød i strimler. Et par blade salat ville give et sprødt og friskt indslag – kort sagt mulighederne er mange.
Sandwich med spejlæg
Ingredienser
- 2 skiver landbrød (tynde skiver)
- 2 skiver Prosciutto Crudo, eller røget skinke
- 2 æg
- 1 tomat
- karse
Sådan gør du
- Rist de 2 skiver brød og læg en skive Prosciutto på hver skive brød.
- Skær tomaten i skiver, og steg 2 spejlæg på en tør pande.
- Læg de 2 spejlæg ved siden af hinanden på den ene skive brød, og fordel tomatskiver henover.
- Læg den anden skive ristet brød over, med Prosciutto ned mod tomatskiverne. Halver sandwichen og drys med friskklippet karse.