Mørbradgryde
Mørbradgryde er en klassisk og hyggelig gryderet, men den ligger så absolut ikke på den kalorielette side med både piskefløde, pølser og bacon.
Du kan både servere kartoffelmos eller kogte ris til retten, kartoffelmos er udpræget vintermad mens risene er et meget godt alternativ hvis du ønsker en ret som ikke virker for tung. I begge tilfælde er det godt at lave en stor portion, for der bliver som regel spist meget godt af tilbehøret.
Opskriften rækker til 3 personer
Du skal bruge:
1 svinemørbrad
250 gr friske champignoner
2 løg
2 gulerødder
150 gr cocktailpølser
100 gr bacon i tern
2 spsk koncentreret tomatpure
2,5 dl piskefløde
1/2 tsk paprika
Salt og peber
Start med at skære mørbraden i skiver på 2 cms tykkelse, herefter brunes de i stegemargarine på panden sammen med bacontern, og begge dele lægges på en tallerken til senere.
Rens champignoner og skær dem i skiver som steges let sammen med de finthakkede løg.
Skræl gulerødderne og skær dem skiver, tilsæt til løgene og lad dem lige stege med i et par minutter.
Tilsæt de stegte mørbrads-skiver, bacontern, cocktailpølser, paprika, tomatpure og piskefløde – lad det simre ved svag varme i ca. 10-15 minutter.
Smag retten til med salt og peber.
Mørbradgryden serveres med kogte kogte ris til, og et godt landbrød.