DIY

Naturens juledekorationer

Når vi nærmer os 1. søndag i advent, så betyder det også der skal laves en adventskrans og andre juledekorationer. Som oftest er frisk gran den vigtigste bestanddel af dekorationen, det er bare tegn på jul og så dufter det godt. Men i år er det blevet lidt anderledes, selvfølgelig er der også gran men jeg har også valgt at bruge rigtig mange af de materialer som findes ude i naturen – eller rettere sagt hvad der stadig kan findes ude i min egen have.

Da vejret har været nogenlunde i orden og uden hård frost endnu, så er der stadig mange ting som kan bruges fra haven. Hortensia-blomsterne er lidt visne i kanterne men flere af de hvide blomster som kom sidst på sæsonen, står stadig fint og har nu fået en lysegrøn farve – som bare er så flot. Heldigvis findes der rigtig mange af havens planter som kan bruges til juledekorationer, vi har nogle vilde roser som har sat små røde bær som er perfekte til en dekoration, der var heldigvis også stadig nogle enkelte lyserøde blomsterknopper tilbage. Derudover har et par af buskene nogle sorte bær som sidder nærmest i klaser, og de tidligere blomster på en af stauderner har givet nogle sorte bær af en art som også kan være gode at bruge.

En klassiker er selvfølgelig også kristtjørn som hører til en juledekoration, og så selvfølgelig masser af gran. I år er der blevet købt 2 store bundter af friske grangrene som skal bruges til blandt andet kranse til at hænge på yderdørene.

Resultatet blev en adventskrans samt en krans til døren, adventskransen bestod af hortensiablomster, små kogler og rakler samt nogle af de sorte bær. Her blev stilkene skåret til, så de ikke var så lange men kunne nå ned til vandet i keramikadventskransen.

På kransen til døren, klippede jeg mindre kviste af grangrenene da de ikke skal være for store for at kunne ligge pænt til halmkransen. Roser, bærgrene og kristtjørn blev klippet ned til ca. 10 cms længde. Grene og blomster blev herefter lagt i tilfældige rækkefølge sammen med gran og holdt fast med ståltråden. Vupti, så var der pludselig lavet en krans og med naturens helt egne materiale

Indkøbsliste:

Halmkrans 27 cm i diameter

Ståltråd – 50 meter

Satinbånd i rød – 38 mm