Frikadeller med perlebygsalat
Aftensmaden i går aftes stod på frikadeller – klassiske med tilbehør af en lun perlebygsalat.
Jeg har ikke prøvet at bruge hverken perlebyg eller perlerug før, men har været nysgerrig så derfor stod der en pakke af hver i køkkenskabet. Så istedetfor en klassisk grøn salat, blev det til en salat med perlebyg.
Selvom der på pakken står at de er forkogte, så skulle de nu alligevel koges i 15 minutter så de blev sat til at koge samtidig med at farsen til frikadellerne blev rørt sammen. Frikadellerne blev lavet som helt traditionelle og klassiske frikadeller, derfor følger opskriften på disse ikke med i det her indlæg.
En god og mættende salat som sagtens kan varieres med forskellige friske grøntsager, efter smag og behag. Efter mit første og vellykkede forsøg med perlebyg, kunne jeg forestille mig at forsøge mig med at lave en risotto på perlebyg istedetfor de normale risottoris.
Perlebygsalat
Ingredienser
- 120 gr forkogt perlebyg
- 1 forårsløg
- lidt broccoli
- 1 lille rødløg
Sådan gør du
- Forårsløg, broccoli og rødløg blev snittet fint, og vendt sammen med den kogte, afkølede perlebyg.
- Hæld lidt olivenolie over og vend rundt, smag til med salt og peber.