I køkkenet

Muffins med ribs og kokos

Inden årets bær- og frugtsæson for alvor står for døren, skal der ryddet lidt ud i fryseren, og de ribs som jeg havde liggende fra sidste år skulle da også bruges inden jeg igen kan fylde fryseren op med solmodne bær.

Ofte bruger jeg ribs sammen med hindbær i en marmelade, eller som smagsgiver i en rødgrød – men hvorfor ikke prøve at bruge dem i en sommerlig muffin. Hvilket virkede rigtig godt sammen med den friskost med kokos som alligevel stod i køleskabet – det gav lige den rette kombination, og modspil til ribs’ene.

Ribs’ene kom jeg i dejen fra fryseren, de havde måske lige fået lov til at ligge på køkkenbordet i den tid som det tog mig at piske de øvrige ingredienser sammen. Hvilket gjorde at det var muligt, at få ribs’ene ud af posen i løsvægt og ikke som en stor dybfrossen klump.

Muffins med ribs og kokos

Malene
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 12 muffins

Ingredienser
  

  • 250 gr friske ribs (frosne kan også bruges)
  • 1 æg
  • 50 ml flydende stegemargarine
  • 175 gr flødeost med kokos (eller en almindelig flødeost og 50 gr kokos)
  • 0,5 dl mælk
  • 250 gr hvedemel
  • 120 gr sukker
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • 1,5 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Skyl ribs, og brug evt. en gaffel til at få ribs'ene af stilkene. Sørg for at ribs'ene er dryppet godt af i en si.
  • Bland vanillesukker i sukkeret, og pisk sammen med ægget til en tyk og cremet konsistens. Tilsæt friskost, mælk og stegemargarine og rør godt sammen.
  • Vend bagepulver i melet og kom det i dejen lidt efter lidt. Til sidst vendes ribs forsigtigt i dejen.
  • Brug to spiseskeer til at fordele dejen i muffinsforme, formene skal være ca. 3/4 fyldte med dej.
  • Bages i ovnen ved 180 grader i 20-25 grader, til de er gennembagte og har fået en sprød top.