I køkkenet

Nem kage med fersken

Jeg køber ofte ferskner om sommeren, og når ikke altid at få spist dem så derfor er det rart at kunne bruge dem i en kage. Kagen er nem at tilberede, derudover er kagen let og luftig. Smagen af sommer og sol.

Sommerlig ferskenkage

Kagen er nem at tilberede, derudover er kagen let og luftig. Smagen af sommer og sol.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Dessert
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 3 friske ferskener
  • 125 gr smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 220 gr hvedemel
  • 150 gr sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 70 gr marcipan

Sådan gør du
 

  • Halver ferskener, fjern stenen og skær de halverede ferskener i tynde både.
  • Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål sammen med sukker og vanillesukker. Rør til smørret er blødt og hvidt.
  • Tilsæt æg, og rør godt. Herefter tilsættes mel, bagepulver, mælk og groftrevet marcipan. Det hele røres godt sammen.
  • Fordel dejen i en smurt springform, og fordel ferskenskiverne rundt i dejen.
  • Baag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 45 – 50 minutter, til den har en gylden overflade.
Keyword fersken, ferskenkage, kage