Udgivet i Mad & Opskrifter d.
16. april 2014

Muffins med porre og ost

Muffins porre og bacon
Sidste gang jeg bagte muffins salati – som de hedder på italiensk, eller på almindelig dansk – madmuffins, var det en stor succes, så det måtte jeg lige gentage med et twist.

Nu er det sæson for porre og forårsløg, så naturligvis stod porre øverst på ingredienslisten, dertil kommer pancetta fordi det giver en god saltet og krydret smag, samt feta-ost.

En rigtig forårs-madmuffin, som bliver tilpas fugtig og let svampet så den ikke virker for tør.

Ingredienser – rækker til 10 muffins:

200 gr hvedemel
3 æg
50 ml mælk
50 gr stegemargarine
1 tsk bagepulver
75 gr pancetta i tern (bacon kan også anvendes)
1/4 porre
75 gr feta i små tern

Steg pancetta let i mikro-ovnen til det er sprødt, rens porre og snit i tynde skiver. Porrer dampes let og vandet hældes fra, så der ikke er en dråbe tilbage.

Pisk æggene sammen med melet, og tilsæt pancetta, porre og feta i små tern. Rør sammen, tilsæt mælk, smør og bagepulver.

Fordeles i smurte muffinsforme, og bages i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde på toppen.

 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar