I køkkenet

Gratinerede tortellinier

En rigtig god familieret  som alle i huset kan lide og som er superhurtig samt meget nem at lave. Citronsmagen giver en god og frisk smag men der skal absolut ikke for meget i så overdøver det resten af retten.

Retten egner sig godt til gæster eller som god weekendmad, lav gerne rigeligt – det skal nok blive spist, om ikke så dagen efter.

Gratinerede tortellinier

En rigtig god familieret  som alle i huset kan lide og som er superhurtig samt meget nem at lave.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 2 pakker friske tortellinier
  • 2 dåser tomatkoncentrat
  • 1/2 citron
  • 1/2 l piskefløde
  • 100 gr champignoner
  • 1 løg
  • 100 gr revet parmesanost

Sådan gør du
 

  • Start med at pille skallen af løget og hak det fint, vask champignoner , skær roden fra og skær champignonerne i skiver.
  • Steg løg og champignoner i en gryde med olie, til løgene er gyldne og champignonerne har taget farve.
  • Pres saften af citronerne og kom det i gryden med champignoner.
  • Åben de to dåser med tomatkoncentrat og kom dem op i gryden sammen med fløden.
  • Rør godt rundt så at det hele bliver blandet godt sammen.
  • Sæt en gryde med vand i kog, og kog pastaen i følge anvisninger på pakken, men det er som regel 2-3 minutter når det er frisk pasta. Hvis du bruger tørret pasta skal de koges i 15-18 minutter.
  • I et ildfast fad lægges først et lag tortellini, herefter fordeles tomatsovsen henover. Så endnu et lag pasta og til sidst et lag tomatsovs.
  • Drys med revet parmesanost.
  • Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter indtil osten er blevet gylden og sprød.