Gratinerede tortellinier
En rigtig god familieret som alle i huset kan lide og som er superhurtig samt meget nem at lave. Citronsmagen giver en god og frisk smag men der skal absolut ikke for meget i så overdøver det resten af retten.
Retten egner sig godt til gæster eller som god weekendmad, lav gerne rigeligt – det skal nok blive spist, om ikke så dagen efter.
Gratinerede tortellinier
En rigtig god familieret som alle i huset kan lide og som er superhurtig samt meget nem at lave.
Ingredienser
- 2 pakker friske tortellinier
- 2 dåser tomatkoncentrat
- 1/2 citron
- 1/2 l piskefløde
- 100 gr champignoner
- 1 løg
- 100 gr revet parmesanost
Sådan gør du
- Start med at pille skallen af løget og hak det fint, vask champignoner , skær roden fra og skær champignonerne i skiver.
- Steg løg og champignoner i en gryde med olie, til løgene er gyldne og champignonerne har taget farve.
- Pres saften af citronerne og kom det i gryden med champignoner.
- Åben de to dåser med tomatkoncentrat og kom dem op i gryden sammen med fløden.
- Rør godt rundt så at det hele bliver blandet godt sammen.
- Sæt en gryde med vand i kog, og kog pastaen i følge anvisninger på pakken, men det er som regel 2-3 minutter når det er frisk pasta. Hvis du bruger tørret pasta skal de koges i 15-18 minutter.
- I et ildfast fad lægges først et lag tortellini, herefter fordeles tomatsovsen henover. Så endnu et lag pasta og til sidst et lag tomatsovs.
- Drys med revet parmesanost.
- Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter indtil osten er blevet gylden og sprød.