Kirsebær clafoutis
Det er kirsebærtid, og en dessertklassiker i det franske køkken er netop Clafoutis med kirsebær. Her har jeg lavet Clafoutis’en med et lille italiensk twist, da jeg har tilsat en smule Mascarpone som er den cremede italienske ost.
Kirsebærrene giver desserten er let syrlig smag som passer fint til den søde æggemasse. Det er nemt at udskifte kirsebærrene med for eksempel abrikos eller fersken, det skal dog være en frugt som er lidt fast i det og ikke smatter ud når det bliver opvarmet.
Kirsebær clafoutis
Det er kirsebærtid, og en dessertklassiker i det franske køkken er netop Clafoutis med kirsebær.
Ingredienser
- 3 æg
- 2 dl fløde
- 2 spsk Mascarpone
- 80 gr sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 100 gr hvedemel
- 0,5 dl mælk
Sådan gør du
- Halver kirsebærrene og tag stenen ud. Lægges i et smurt ovnfast fad.
- Pisk æggene sammen med sukker og vanillesukker til en cremet og lys æggesnaps. Tilsæt fløde, mælk, Mascarpone og mel. Bland godt sammen.
- Fordel æggemassen over kirsebærrene. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 35 minutter til overfladen er gylden, og æggemassen er let stivnet.
- Server lun med flødeskum eller vanilleis til.