Kødboller i ovnen
En lækker ret som egner sig godt til en aften med gæster eller som weekendmad, kødbollerne indeholder nogle lidt markante krydderier som kan udelades hvis retten skal serveres for børn.
Retten er meget nem og lave, tomatsaucen kan faktisk sættes over samtidig med at kødbollerne steges – så kan du holde øje med begge ting på en gang.
Opskriften rækker rigeligt til 4 sultne, voksne personer
Ingredienser til kødboller:
900 gr hakket oksekød
2 spsk rasp
2-3 fed hvidløg
1 æg
2 spsk oregano
1/2 tsk spidskommen (pulver)
1/2 tsk stødt chili
2 tsk rosmarin
1 tsk sennep
salt og peber
Ingredienser til tomatsalsa:
4 dåse flåede og hakkede tomater
4 fed hvidløg
1 spsk oregano
1 spsk rødvinseddike
salt og peber
Revet grana samt revet mozzarella til gratinering
Til kødbollerne røres det hakkede kød med presset hvidløg, rasp, æg, sennep og krydderier, det hele røres godt sammen til en fars.
Form farsen til små kødboller med en teske og steg dem på en pande til de er gennemstegte, ca. 5 minutter.
Samtidig svitses finthakket hvidløg og oregano i en gryde med olie, tilsæt de flåede tomater og lad det stå og simre ved svag varme i 30 minutter. Smag til med rødvinseddike, salt og peber.
Læg kødbollerne op i et stort fad som kan komme i ovnen, og fordel tomatsalsaen henover. Drys med de to typer revet ost, så der kommer et godt lag på retten.
Sættes i ovnen ved 200 grader i 30 minutter til osten er gylden og sprød.