MTBtøsen

Cykeltur i Frøslev Plantage

Jeg er nok blevet lidt bidt af det med at cykle efter at jeg for nylig købte en mountainbike, så nu bliver weekenderne brugt på landevejene og rundt om på skovvejene i omegnen. Sidste søndag gik turen til Frøslev Plantage, med start på den tyske side af grænsen og så ellers derudaf på en dag hvor der trods høj sol stadig var en smule kølighed i luften. Men det mærkedes ikke når først der kom gang i cykelbenene.

En afslappende tur på en søndag med kun lidt trafik, og det var da også kun ganske få som jeg mødte på turen rundt i selve plantagen – og så lige et par køer som nød vejret og det med at komme hviledagen i hu.

Turen startede i Harrislee – lidt nord for Flensburg, og gik ad Ochsenweg ind mod Padborg for at slå et smut udenom grænsekontrollen. Havde selvfølgelig passet med, vidste jo ikke om grænsevagterne lige stod og kedede sig og skulle have en stikprøvevis kontrol af en cyklist på en mountainbike :-). Herefter ud af Toldbodvej, og kurs mod bagsiden af Frøslev-plantage (hvis man kan kalde det en bagside) men i stedet for at køre på den direkte (og kedelige) vej gennem Padborg’s industri-område så var denne rute helt klart at foretrække.

Efter at have krydset den Sønderjyske motorvej, kørte jeg ind i plantagen ad den første skovvej som dukkede op. Efter lidt konferering med Google map, for at finde ud af om jeg var på rette spor – hvilket jeg var, gik det derudaf gennem plantagen op mod Frøslev-lejren – som tog sig flot ud på denne solskinsdag. På den anden siden af lejren, gik turen sydpå igen – den brede og øde skovvej indbød til at tempoet blev skruet op så der var fuld fart over feltet. På den anden side af plantagen, gik turen over på den anden side af landevejen og gennem det skovstykke som ligger ved siden af Frøslev mose. Resten af turen gik tilbage gennem Padborg og sluttede i Harrislee.

En perfekt cykeltur som nok snart bliver gentaget.

Frøslev Plantage
Frøslev-lejren
Mindesmærke ved Padborg