Lækre boller med masser af kerner
I weekenden er det en god ide at bage nogle lækre boller og have til f.eks. madpakker i løbet af ugen, eller bare til at nyde en lækker hjemmebagt bolle i ny og næ.
Dejen til disse boller laves om aftenen, hæver i løbet af natten og bages færdige morgenen efter, bollerne er fyldt med sunde kerner og frø, og de smager bare supergodt.
Opskriften giver ca. 30 boller
1 liter vand
50 gr gær
500 gr speltmel
400-500 gr hvedemel
1 dl græskarkerner
2 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
2 dl hørfrø
Smuldr gæren i en stor skål, og tilsæt det lunkne vand som skal være håndvarmt. Rør gæren ud til den er helt opløst.
Tilsæt mel og diverse kerner samt hørfrø, rør dejen godt sammen – den bliver noget klistret.
Dejen stilles køligt natten over til hævning, gerne i køleskab med et stramt lag film over så dejen ikke flyder ud over kanten af skålen.
Næste morgen formes dejen til boller som stilles til hævning på en bageplade i ca. 20 minutter.
Bollerne bages i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.